Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
13. července 2023 v 11:58
Čas čtení 0:38

Video: Německý řidič najel kamionem do protestujících na silnici

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Německý řidič najel kamionem do protestujících na silnici
Zdroj: Twitter/Philipp Schulz

Několik členů iniciativy Poslední generace, která mimo jiné funguje také v Česku, ve středu odpoledne protestovalo na ulici v německém Stralsundu a zablokovalo dopravu.

Protestovali proti výstavbě plynového terminálu LNG. Ještě před příjezdem policie reagovali někteří řidiči na narušení dopravy extrémně agresivně. Jeden z nich do protestujících najel kamionem a tlačil je několik vteřin před sebou. Informovala o tom tamní média

Řidič vystoupil a napadl demonstranta. Poté nasedl zpět do vozidla a rozjel se, přestože na silnici přímo před ním seděli lidé. Jeden z demonstrantů byl následkem toho před kamionem několik vteřin vlečen a hrozilo, že se dostane pod kamion. Poté řidič znovu vystoupil, mladíka odtáhl na stranu a vysokou rychlostí kolem demonstrantů ujel.

13. července 2023 v 10:38 Čas čtení 0:48 Gorila v torontské zoo si vytvořila závislost na videích. Povolené už má jen dokumenty s Attenbouroughem Gorila v torontské zoo si vytvořila závislost na videích. Povolené už má jen dokumenty s Attenbouroughem

Řidič kamionu se později toho dne sám přihlásil na policii, která po něm pátrala. Proti jednačtyřicetiletému muži nyní probíhá vyšetřování pro podezření z pokusu o nebezpečné ublížení na zdraví a nebezpečného zásahu do silničního provozu. Podle policie se musel také vzdát řidičského průkazu.

Domů
Sdílet
Diskuse