Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. července 2023 v 10:54
Čas čtení 0:56

Kde se schovat před horkem? Tip pro tebe mají pražské pohřební služby

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kde se schovat před horkem? Tip pro tebe mají pražské pohřební služby
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Pro Prahu, stejně jako pro zbytek republiky, platí na sobotu a neděli výstraha před vysokými teplotami.

Česko, podobně jako celou Evropu, zasáhne v sobotu a neděli vlna veder. Český hydrometeorologický ústav vydal pro celé území několik výstrah. Jejich přehled a tipy na zvládání vysokých teplot jsme ti už přinesli. S novým doporučením přišly pražské pohřební služby.

15. července 2023 v 9:49 Čas čtení 0:56 Teploty budou ještě extrémnější. Evropu zasáhne další vlna veder, v Itálii hrozí téměř 50 stupňů Celsia Teploty budou ještě extrémnější. Evropu zasáhne další vlna veder, v Itálii hrozí téměř 50 stupňů Celsia

Sejdeme se na hřbitově

Hřbitovy a pohřební služby hlavního města Prahy zveřejnily teplotní mapu Prahy ze středy tohoto týdne, podle které byly teploty na pražských hřbitovech výrazně nižší než v jiných částech města. 

„Olšany, Vinohrady, dokonce i malý (ale půvabný) evangelický hřbitov ve Strašnicích jsou díky vzrostlým stromům stinnými oázami v rozpáleném městě ale totéž platí i o mnoha dalších, které se na mapu nevešly,“píší zástupci pražských pohřebních služeb.

Anketa:
Jak trávíš aktuální vedra?
Nevylézám z domu.
U bazénu nebo na koupališti.
Už se chystám na hřbitov.
Jinde.
Nevylézám z domu.
53 %
U bazénu nebo na koupališti.
15 %
Už se chystám na hřbitov.
23 %
Jinde.
10 %

Zatímco u bazénu nebo v akvaparku se budou lidé muset tísnit se stovkami dalších chladuchtivých Pražanů, obyvatelé hřbitovů budou podle pohřebních služeb za návštěvu rádi. Pokud ale přece jen o návštěvu hřbitova nestojíš a chceš se zchladit spíše ve vodě, tahle aplikace ti poradí, kde v okolí najdeš to nejlepší koupání. Teploty v jednotlivých městech můžeš sledovat i pomocí služby Meteoblue.

V sobotu bude podle meteorologů jasno nebo skoro jasno. Teploty se budou pohybovat okolo 30 až 35 stupňů Celsia, místy může být až 37 stupňů. Česko čeká podle ČHMÚ také tropická noc, nejníže klesne teplota k 18 stupňům. Přes tropickou třicítku se rtuť teploměru vyšplhá i v neděli. Vysoké teploty vydrží v Evropě i v dalších dnech. Zejména na jihu kontinentu by mohly atakovat i padesátistupňovou hranici. 

Domů
Sdílet
Diskuse