Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. července 2023 11:50
Čas čtení 1:11

Další český hokejista míří do ruské KHL. Zkušební smlouvu podepsal útočník Sparty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Další český hokejista míří do ruské KHL. Zkušební smlouvu podepsal útočník Sparty
Zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Ostap Safin se může stát čtvrtým českým hráčem, který bude navzdory pokračující ruské invazi působit v KHL.

Do ruské KHL míří další český hokejista. Čtyřiadvacetiletý útočník Sparty Ostap Safin podepsal zkušební smlouvu s Ladou Togliatti. Klub to uvedl na svých webových stránkách.

15. července 2023 16:33 Čas čtení 0:46 Paráda! Tenistka Markéta Vondroušová je vítězkou Wimbledonu. Tunisanku Džabúr porazila 6:4, 6:4 Paráda! Tenistka Markéta Vondroušová je vítězkou Wimbledonu. Tunisanku Džabúr porazila 6:4, 6:4

Kritizované angažmá v KHL

Safin je pražský rodák s ruskými kořeny a dvojím občanstvím a patří mezi největší talenty českého hokeje. Je odchovancem Sparty, první extraligový start zapsal v sezoně 2015/2016. Následně nasbíral bohaté zkušenosti v zámoří a pravidelně reprezentoval výběr do dvaceti let, se kterým absolvoval i světový šampionát. V létě 2022 se vrátil ke Spartě a usadil se v extraligové sestavě. V březnu 2023 s pražským klubem prodloužil smlouvu, v červenci ale tým na vlastní žádost opustil.

Kromě Safina do KHL míří i obránce David Sklenička, který oblékne dres Barys Astana. Smlouvu na další dva roky v Omsku podepsal obránce Libor Šulák, v KHL pokračuje i útočník Dmitrij Jaškin, který bude působit v Kazani.

Anketa:
Měli by podle tebe čeští hokejisté v současné situaci působit v KHL?
Jasně, je to podle mě v pořádku.
Nepovažuji to za správné.
Jasně, je to podle mě v pořádku.
20 %
Nepovažuji to za správné.
80 %

Angažmá českých hokejistů v KHL je vzhledem k probíhající ruské invazi na Ukrajinu velkým tématem. Loni v srpnu rozhodl výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje o tom, že Češi, kteří po zahájení ruské invaze na Ukrajinu podepíší smlouvu s některým z klubů Kontinentální ligy, nebudou povoláváni do reprezentace.

Kritikou vůči českým hráčům v KHL nešetřil v minulosti například předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser: „To, že se někteří hráči rozhodli v době, kdy Rusko zabíjí stovky nevinných obyvatel na Ukrajině, reprezentovat tuto ligu, považuji za velmi nešťastné. Pokud by se jednalo o nezávislou soutěž a šlo by pouze o sport, bylo by to něco jiného, ale KHL, jak jsme se mohli všichni v uplynulém roce přesvědčit, slouží jako propaganda ruského režimu, a tudíž čeští reprezentanti jsou a budou samozřejmě využívaní na propagandu.“

Domů
Sdílet
Diskuse