Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
15. července 2023 16:33
Čas čtení 0:46

Paráda! Tenistka Markéta Vondroušová je vítězkou Wimbledonu. Tunisanku Džabúr porazila 6:4, 6:4

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Paráda! Tenistka Markéta Vondroušová je vítězkou Wimbledonu. Tunisanku Džabúr porazila 6:4, 6:4
Zdroj: Julian Finney/Getty Images

Vondroušová se v otevřené éře stala třetí Češkou, která prestižní turnaj ovládla.

Česká tenistka Markéta Vondroušová vyhrála Wimbledon. Soupeřku Ons Džabúr z Tuniska porazila ve finále 2:0 na sety.

15. července 2023 12:04 Čas čtení 1:14 Wimbledon: Česko může triumfovat hned dvakrát! Do boje o titul jde kromě Vondroušové i Strýcová Wimbledon: Česko může triumfovat hned dvakrát! Do boje o titul jde kromě Vondroušové i Strýcová

Další wimbledonský úspěch českého tenisu

Markéta Vondroušová velkou část prvního setu musela dotahovat, ve čtvrtém gemu odvrátila dokonce čtyři brejkboly. V závěru první sady ale na kurtu dominovala a nepříznivý stav 2:4 dokázala otočit na vítězných 6:4. Ons Džabúr po prvním setu dokonce opustila kurt a druhá sada začala s nepatrnou prodlevou.

Markéta Vondroušová Markéta Vondroušová Markéta Vondroušová Markéta Vondroušová
Zobrazit galerii
(6)

I v druhém dějství to nejdříve vypadalo lépe pro Džabúr, která českou olympijskou medailistku dvakrát připravila o servis a vedla 3:1. Vondroušová ale kontrovala dvěma vítěznými gemy. Následně přišla o podání Tunisanka, kterou situace viditelně rozladila. Vondroušová poměrně hladce dopodávala na vítězství 6:4. Stala se tak první nenasazenou wimbledonskou šampionkou.

Ons Džabúr tak druhý rok po sobě odešla z finále s prázdnou. Markéta Vondroušová se přidala k Janě Novotné a Petře Kvitové a je třetí Češkou, která v All England Clubu dokázala triumfovat. Pro Vondroušovou jde o první grandslamové vítězství. Ve finále byla naposledy v roce 2019 na Roland Garros, tehdy ale podlehla Australance Ashleigh Barty. Na kontě má Češka už stříbrnou medaili z olympijských her.

Domů
Sdílet
Diskuse