Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
20. července 2023 15:22
Čas čtení 0:34

Video: Silné bouřky na Balkáně si vyžádaly minimálně šest obětí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Video: Silné bouřky na Balkáně si vyžádaly minimálně šest obětí
Zdroj: Twitter/@BalkanInsight

Stovky zraněných a minimálně šest mrtvých si vyžádaly bouře, které v posledních dnech panují na Balkáně. Desetitisíce lidí jsou bez elektřiny.

Počet obětí silných bouří nad Balkánem se zvýšil na šest, když ve čtvrtek zemřel jeden z hasičů. Dva lidé zemřeli v chorvatské metropoli Záhřeb poté, co na ně spadl strom. Oběti hlásí i Slovinsko a Bosna a Hercegovina. 

Meteorologové uvedli, že extrémní sílu bouře způsobila série velmi horkých dnů. Extrémní povětrnostní podmínky jsou pak pravděpodobně poháněny změnou klimatu. „Vyzývám občany, aby volali o pomoc jen v situacích, kdy je ohrožen jejich život nebo když jsou v krajní nouzi, a to do doby, než se situace stabilizuje,“vyzval starosta Záhřebu Tomislav Tomaševič. 

Desetitisíce lidí ze Srbska, Chorvatska a Slovinska jsou bez elektrického proudu. Celý Balkán hlásí stovky zraněných, někteří jsou ve vážném stavu. Zranění způsobily především spadlé stromy, části střech nebo jiné předměty, které odnesl vítr.

Domů
Sdílet
Diskuse