Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
26. července 2023 8:41
Čas čtení 0:30

Lidé si brzy zaplavou v Seině, Paříž po 100 letech otevírá řeku veřejnosti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Lidé si brzy zaplavou v Seině, Paříž po 100 letech otevírá řeku veřejnosti
Zdroj: Unsplash/Chris Karidis/volně k užití

Lidé si budou moci po 100 letech zaplavat v Seině. Řeka, která protéká francouzskou metropolí, se veřejnosti otevře v roce 2025. Jako první se v ní vykoupají olympijští závodníci.

Město se rozhodlo řeku zpřístupnit ke koupání u příležitosti olympijských her, které jsou v Paříži naplánovány na příští rok. V Seině se lidé nemohli koupat od roku 1923, do druhé světové války se tam ale konal každoroční plavecký závod přes řeku. 

Řeka byla podobně jako mnoho dalších velkých evropských toků silně znečištěna. A to do té míry, že v roce 1960 byly v Seině zaznamenány jen tři druhy ryb. 

Seina bude místem, kde si zaplavou závodníci, kteří se na olympijských hrách zúčastní triatlonu, maratonu v plavání a paratriatlonu. „Až lidé uvidí sportovce plavat v Seině bez jakýchkoliv zdravotních problémů, budou mít větší chuť se do Seiny také vrátit,“ řekl náměstek primátora Paříže Pierre Rabadan, který je zodpovědný za olympijské hry. „Je to náš příspěvek budoucím generacím,“ dodal

Domů
Sdílet
Diskuse