Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
26. července 2023 17:19
Čas čtení 0:55

Kevin Spacey byl v kauze sexuálního obtěžování zproštěn viny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kevin Spacey byl v kauze sexuálního obtěžování zproštěn viny
Zdroj: TASR/AP/Steven Senne

Kevin Spacey, dvojnásobný držitel Oscara, známý svými filmovými a televizními rolemi například v seriálu House of Cards, byl ve středu soudem v Británii shledán nevinným v devíti případech sexuálního napadení.

Obvinění z nevhodného chování Kevina Spaceyho se začala objevovat téměř před šesti lety. Porota korunního soudu v Southwarku dnes rozhodla o nevinně čtyřiašedesátiletého herce. Informoval o tom deník New York Times.

5. srpna 2022 19:29 Čas čtení 1:07 Kevin Spacey musí producentům zaplatit 31 milionů dolarů kvůli sexuálnímu obtěžování Kevin Spacey musí producentům zaplatit 31 milionů dolarů kvůli sexuálnímu obtěžování

Sex bez souhlasu? Pouze křivá obvinění, tvrdí právník

Během téměř měsíčního procesu londýnský soud vyslechl čtyři muže, kteří uvedli, že je Spacey, jenž v té době pracoval jako umělecký ředitel významného londýnského divadla Old Vic, mezi lety 2001 a 2013 sexuálně napadl. Jeden z nich řekl, že na něj Spacey sahal bez jeho souhlasu. 

Další stěžovatel uvedl, že Spaceymu napsal s tím, zda by herec nebyl jeho mentorem. Později šel dotyčný k němu domů na skleničku a tvrdil, že usnul, a když se probudil, měl s ním Spacey orální sex. Spacey však během procesu řekl, že spolu měli konsensuální orální sex, pak muž „spěchal pryč“, jako kdyby setkání litoval.

Spacey je připraven vrátit se k herectví

Patrick Gibbs, hercův právní zástupce, u soudu tvrdil, že tři ze stěžovatelů lžou a svá obvinění vznesli pouze v naději na finanční zisk. Spaceyho promiskuitní životní styl z něj udělal „poměrně snadný cíl“ pro falešná obvinění, dodal advokát.

Co středeční verdikt znamená pro Spaceyho kariéru, není jasné. V červnu v rozhovoru pro německý časopis Zeit Magazin řekl, že se po skončení procesu hodlá vrátit k herectví. „Vím, že tu jsou lidé, kteří jsou připraveni mě zaměstnat v okamžiku, kdy budu zbaven těchto obvinění,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse