Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kuni Nguyenová
28. července 2023 v 9:45
Čas čtení 0:38

Počasí na víkend: Bude lepší vyrazit k vodě, nebo s čajem zalézt pod deku?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na víkend: Bude lepší vyrazit k vodě, nebo s čajem zalézt pod deku?
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

Chystáš se k vodě? Poohlédni se spíš po vnitřních bazénech. O víkendu se totiž objeví přeháňky.

O víkendu se oteplí, tropické počasí lze očekávat zejména na jihu. Na západě ale bude chladněji. Meteorologové také očekávají i déšť, který se objeví na většině území ČR. Doprovázet jej mohou i bouřky. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

28. července 2023 v 9:27 Čas čtení 0:25 Tento červenec je nejteplejším měsícem historie. Máme poslední šanci zastavit klimatickou katastrofu, říkají experti Tento červenec je nejteplejším měsícem historie. Máme poslední šanci zastavit klimatickou katastrofu, říkají experti

V sobotu bude oblačno až polojasno, od západu se ale postupně zatáhne. Po celém území ČR se přechodně objeví přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle budou i bouřky. Rtutě teploměrů budou přes den ukazovat 24 až 28 °C. Tropické počasí lze očekávat především na jihu Moravy, kde teploty dosáhnou 30 °C, na západě Čech se naopak ochladí (kolem 22 °C). V noci pak teploty budou ukazovat 13 až 17 °C.

V neděli bude o něco chladněji. Meteorologové odhadují, že nejvyšší teploty se přes den budou pohybovat mezi 23 až 27 °C. Bude oblačno až zataženo, během dne se postupně na většině území objeví přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle i bouřky. Večer ubyde srážek a oblačnosti. Noční teploty dosáhnou na 13 až 17 °C. 

Domů
Sdílet
Diskuse