Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
28. července 2023 9:27
Čas čtení 0:25

Tento červenec je nejteplejším měsícem historie. Máme poslední šanci zastavit klimatickou katastrofu, říkají experti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tento červenec je nejteplejším měsícem historie. Máme poslední šanci zastavit klimatickou katastrofu, říkají experti
Zdroj: TASR/AP

Letošní červenec je podle vědců nejteplejším měsícem historie.

Experti zároveň předpokládají, že alespoň jeden z následujících pěti let bude historicky nejteplejším rokem a jeho teploty překročí hranici 1,5 °C v porovnání s průměrnými předindustriálními teplotami, uvedl pro BBC Christ Hewitt ze Světové meteorologické organizace.

26. července 2023 15:30 Čas čtení 1:29 Hoří celá planeta? Zeptali jsme se odbornice na klima na požáry v Řecku Hoří celá planeta? Zeptali jsme se odbornice na klima na požáry v Řecku

Máme poslední šanci zvrátit klimatickou katastrofu

Klimatické změny je stále možné zastavit. Za klíčové považují odborníci omezení oteplování na 1,5 °C, které vytyčili i v rámci Pařížské dohody. Hewitt však varuje, že jsme postupným oteplováním stále blíže bodu, odkud už nebude návratu.

Cíl v Pařížské dohodě byl navržen tak, abychom zabránili překročení takzvaných „bodů zvratu“, které mohou spustit nezvratné klimatické změny, mezi něž odborníci řadí například zhroucení ledovců v Grónsku.

Domů
Sdílet
Diskuse