Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
29. července 2023 v 17:11
Čas čtení 0:35

Ryanair tento víkend ruší stovku letů. Důvodem je stávka na oblíbeném letišti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ryanair tento víkend ruší stovku letů. Důvodem je stávka na oblíbeném letišti
Zdroj: Pixabay/k volnému užití

Zrušení letů se dotkne až 17 000 pasažérů a pasažérek.

Stávka pilotů a pilotek letecké společnosti Ryanair v Belgii vedla tento měsíc v rámci sporu o pracovní podmínky ke zrušení 96 letů na Letišti Charleroi u Bruselu. Krok přichází uprostřed rušné letní cestovní sezóny. Zrušení letů se dotkne až 17 000 cestujících, kteří mají odletět nebo přistát. Jedná se o přibližně 28 % z očekávaného počtu cestujících na Charleroi. Informuje o tom TASR.


Pilotky a piloti Ryanairu tvrdí, že tato nízkonákladová irská letecká společnost nedodržuje kolektivní smlouvu, která stanoví pracovní volno výměnou za snížení platů. Smlouva byla dohodnuta v roce 2020 během vrcholící covidové pandemie, která zdecimovala letecký průmysl.

Odborový svaz pilotů uvedl, že společnost Ryanair nerespektuje belgické zákony a prosperuje díky „sociálnímu dumpingu“ vytvářejícímu nekalou konkurenci pro ostatní letecké společnosti, která pravidla dodržují.


Společnost Ryanair již dříve vyzvala piloty a pilotky, aby místo stávky jednali, a uvedla, že dosáhla dohody o pracovních podmínkách se svými italskými, francouzskými a španělskými zaměstnanci.

Domů
Sdílet
Diskuse