Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
3. srpna 2023 v 22:22
Čas čtení 0:46

Neštěstí na rozhledně na Děčínsku. Zřítilo se z ní devět dětí, mají vážná zranění

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Neštěstí na rozhledně na Děčínsku. Zřítilo se z ní devět dětí, mají vážná zranění
Zdroj: Triangl Markvartice, z.s., R.Tulka

Čtyři děti s podezřením na vážné zranění transportovali do traumacentra v Praze a dvě se středně vážným zraněním do Děčína. O rozsahu ostatních zatím nejsou informace.

Podle prvotních informací mělo jít o šest dětí, mluvčí hasičů Petr Pelikus informaci později upřesnil. 

Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému včetně vrtulníků letecké záchranné služby z Prahy a z Liberce. Zasahuje několik posádek záchranářů. ČTK to řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Děti byly podle Voleníka na dětském táboře. Věcí se zabývá policie, která na místě poskytla součinnost zasahujícím hasičům. „V tuto chvíli se věcí zabýváme a bližší informace zatím nemáme,“ řekla ČTK mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

„Je to oblíbené místo, lze tam přespat v přístřešku. Byl tam dětský ‚koňský‘ tábor.
Co se přesně stalo a proč ta plošina spadla, se bude vyšetřovat,“ stojí na Twitteru obce.

K neštěstí vyrazilo pět jednotek hasičů, kteří poskytli dětem předlékařskou pomoc a z těžko dostupného terénu je předali záchranářům, doplnil Pelikus. K události vyjel i místostarosta obce Markvartice Libor Kunte, aby se se situací seznámil.

Dřevěná vyhlídková věž Triangl se nachází asi 2,5 kilometru od Markvartic a její vyhlídková plošina je podle webu s přehledem rozhleden asi tři metry nad zemí. Dostat se na ni lze po žebříku.

Domů
Sdílet
Diskuse