Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. srpna 2023 17:54
Čas čtení 0:59

Kuchař v Brandýse pustil Ukrajince ruskou hymnu a zvuk sirén. Šéf ho za to vyhodil z práce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kuchař v Brandýse pustil Ukrajince ruskou hymnu a zvuk sirén. Šéf ho za to vyhodil z práce
Zdroj: Unsplash/Michael Browning

Vedení restaurace se za chování svého zaměstnance omluvilo, šéf podniku zároveň vysvětlil, že Ukrajinu od začátku války finančně podporuje.

Propuštěný kuchař v restauraci Cotton Club v Brandýse nad Labem měl zákaznici z Ukrajiny pouštět ruskou hymnu a zvuk sirén. Jako první o tom informoval web Novinky.cz.

 

„Zeptala jsem se na heslo k Wi-Fi. Na to mi český číšník odpověděl, že internet je pouze v ruštině. Nejprve jsem tomu nevěnovala pozornost, myslela jsem si, že si myslí, že jsem Ruska. O pět minut později zapnul ruskou hymnu. Vešla jsem dovnitř a zeptala se: ‚To je ruská hymna?‘ Odpověděl, že ano. Řekla jsem, že jsem z Ukrajiny, na což reagoval: ‚No a co?‘ Pak se začal smát a zapnul zvuk sirény,“ cituje zákaznici agentura NEXTA.

Vedení restaurace prý zmíněného zaměstnance propustilo. Na Facebooku se později omluvilo za jeho chování s tím, že se vymezuje proti politickým názorům svých zaměstnanců. „Taktéž nesouhlasíme s porušováním lidských práv a svobod, které se dějí vůči Ukrajině,“ uvádí restaurace ve statusu.

15. února 2024 10:00 Čas čtení 7:56 AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko

Jindřich Minx, vedoucí podniku, se svěřil serveru Novinky s tím, že restaurace doposud neměla podobný incident. Teď ji ale prý kvůli jednomu zaměstnanci všichni odsuzují. Zároveň uvedl, že Ukrajinu od začátku války finančně podporuje. „Udělal to kuchař. Z neznámých důvodů. Nechápu proč, nikdy se ani o politice nevyjadřoval,“ řekl Novinkám Minx.

Domů
Sdílet
Diskuse