Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
5. srpna 2023 v 12:45
Čas čtení 1:10

V Česku hrozí silný déšť. Podívej se, ve kterých krajích platí výstraha

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku hrozí silný déšť. Podívej se, ve kterých krajích platí výstraha
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití

Přestože jsme uprostřed léta, víkendové počasí bude v Česku připomínat spíše podzim. Kromě nízkých teplot přijdou i silné srážky.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před silným deštěm, který hrozí zejména ve východní polovině republiky. Místy se očekává velmi vydatný déšť s úhrny nad 60 mm/24 h. Na Vysočině a v částech Zlínského, Moravskoslezského, Jihomoravského, Olomouckého, Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje platí i povodňová bdělost.

Výstraha před silnými srážkami platí do nedělního večera a 1. stupeň povodňové aktivity až do pondělního dopoledne. Dle aktuální předpovědi počasí teploty o víkendu klesnou i ke 12 °C a na některých místech mohou být kromě srážek i bouřky. 

Sobota

Během dne bude nad Českem převážně zataženo s nejvyššími teplotami mezi 17 až 21 °C, na horách maximálně 13 °C. Na většině území je nutné počítat s deštěm, který bude místy i vydatný. Na východě země se mohou objevit i přeháňky nebo bouřky. Vítr bude mírný o síle 3 až 7 m/s, v odpoledních hodinách přejde v západní polovině Čech ve slabý.

5. srpna 2023 v 10:30 Čas čtení 1:03 VIDEO: Celníci, psovodi a půlhodinové čekání v řadách. Policisté kvůli drogám zastavili autobus mířící na festival Let It Roll VIDEO: Celníci, psovodi a půlhodinové čekání v řadách. Policisté kvůli drogám zastavili autobus mířící na festival Let It Roll

Noc na neděli

V noci bude zataženo, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 °C. Převládat bude mírný vítr 3 až 7 m/s, v západní polovině Čech většinou slabý do 4 m/s.

Neděle

V neděli bude nad Českem zataženo, na západě přechodně až oblačno. Na většině území je nutné počítat s deštěm nebo přeháňkami, které budou v severovýchodní polovině území místy i trvalé a vydatné. V průběhu večera se počítá s ustáváním srážek.

Nejvyšší teploty 15 až 19 °C, na horách kolem 12 °C. Bude vát mírný západní až severozápadní vítr o síle 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. 

Domů
Sdílet
Diskuse