Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
6. srpna 2023 v 11:39
Čas čtení 1:11

Předpověď počasí: Teploty v Česku se budou brzy znovu blížit 30 stupňům. Kdy přestane pršet?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Teploty v Česku se budou brzy znovu blížit 30 stupňům. Kdy přestane pršet?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

I po víkendu bude stále chladno a deštivo, od úterý by postupně mělo přicházet oteplení. Český hydrometeorologický ústav vydal předpověď na další týden.

V neděli bude zataženo, na západě oblačno. Na většině území bude vydatně pršet, na západě a východě země se mohou objevit i přeháňky, očekávat můžeme i bouřky. Nejvíc deště spadne na severovýchodě, kde budou srážky trvalé a vydatné. Později večer by mělo srážek postupně ubývat. Teplota se bude pohybovat mezi 15 a 19 °C, při trvalejším dešti kolem 14 °C, píší meteorologové na svém webu.

5. srpna 2023 v 12:45 Čas čtení 1:10 V Česku hrozí silný déšť. Podívej se, ve kterých krajích platí výstraha V Česku hrozí silný déšť. Podívej se, ve kterých krajích platí výstraha

Ani v pondělí nás ještě zatažená obloha ani občasný déšť neopustí. Večer by ale mělo srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší denní teploty budou stejné jako v neděli: 15 až 19 °C, na západě a severu kolem 13 °C.

V úterý bude polojasno, na horách tě ale může potkat přeháňka. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Přes den se teploty budou pohybovat mezi 17 a 21 °C. 

V druhé polovině týdne bude až 28 stupňů

Oblačno až polojasno nás čeká ve středu. Především na severu, ale i jinde se mohou ojediněle objevit přeháňky. V polovině týdne přijde mírné oteplení, bude 21 až 25 °C, ale na západě a na severu jen kolem 20 °C. 

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, odpoledne a večer se ale obloha rozjasní, i tak se stále můžou objevit přeháňky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 24 °C.

O víkendu se můžeme těšit na jasnou nebo polojasnou oblohu i teplé počasí. Teploty by se postupně měly dostat ze 20 °C až na 28 °C. 

Domů
Sdílet
Diskuse