Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák ČTK
9. srpna 2023 15:37
Čas čtení 0:58

Primátorka Vaňková zveřejnila výsledek testu na drogy. Koalice v Brně vládne dál

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Primátorka Vaňková zveřejnila výsledek testu na drogy. Koalice v Brně vládne dál
Zdroj: ČTK/Patrik Uhlíř

Brněnská primátorka Markéta Vaňková podstoupila test na drogy poté, co se na internetu objevila fotografie, na níž je zachycená společně s bílým práškem. Spolu s Vaňkovou se testu podrobil také náměstek Robert Kerndl. Výsledky testů jsou negativní.

Představitelé koaličních stran seznámili novináře s výsledkem testů obou politiků na tiskové konferenci, v jejímž průběhu vyjádřili primátorce plnou podporu. Kromě Vaňkové měl negativní výsledek také náměstek Kerndl, který je na fotografii společně s primátorkou zachycen. 

Vaňková již byla kvůli fotografii kontaktována policií a podala v případu vysvětlení. Oba politici vyjádřili lítost nad tím, že fotografie vrhá špatné světlo nejen na ně, ale především na samotnou brněnskou koalici. 

31. července 2023 22:30 Čas čtení 1:49 Brněnská primátorka se objevila na fotce s bílým práškem a ruličkou. Je připravena rezignovat Brněnská primátorka se objevila na fotce s bílým práškem a ruličkou. Je připravena rezignovat

Náměstek Kerndl pro ČTK uvedl, že neužívá tvrdé drogy, ale že určitě není svatým mužem. „Ano, účastnili jsme se nějakého takového setkání s mladými lidmi, nevybavuji si, že k něčemu takovému tam došlo. Ono to nezní úplně příjemně, ale šli jsme prostě z nějaké jiné společenské akce a bohužel se taková situace může stát každému, že na některé věci si nevzpomene,“ řekl Kerndl.

Ostatní koaliční partneři vyjádřili oběma politikům plnou důvěru. Náměstek primátorky René Černý (ANO) se nechal slyšet, že Vaňková je profesionálkou a ženou na svém místě. „Pro nás od začátku bylo důležité to, abychom pracovali na projektech, které jsme si stanovili v koaliční smlouvě,“ uvedl Černý. Brněnskou koalici tvoří zástupci ODS, TOP 09, ANO, KDU-ČSL, Starostů a ČSSD, kteří v 55členném zastupitelstvu disponují pohodlnou většinou 42 hlasů.

Fotografie začala na Twitteru kolovat před více než týdnem. Primátorka a její náměstek jsou na ní zachyceni společně s další osobou, která v ruce drží telefon s bílým práškem. Podle investigativního webu Neovlivní.cz je možné, že kauza souvisí se zrušením velké městské zakázky městské společnosti SAKO Brno.

Domů
Sdílet
Diskuse