Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
10. srpna 2023 10:49
Čas čtení 0:29

Turistka vyryla srdce do ikonické památky v Itálii. Hrozí jí trest, ze kterého se ti udělá špatně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Za poškození národního archeologického, historického a uměleckého dědictví hrozí mladé ženě finanční postih, ale i pobyt za mřížemi.

V italské Pise začátkem týdne policisté zadrželi 19letou turistku z Francie. Ženu na náměstí Piazza del Duomo zpozoroval jeden ze zaměstnanců opery a okamžitě kontaktoval policii. O případu informovala policie na Facebooku.

9. srpna 2023 14:47 Čas čtení 0:43 FOTO: Druhý nejstarší pražský most ožije. V Negrelliho viaduktu vzniká nové infocentrum FOTO: Druhý nejstarší pražský most ožije. V Negrelliho viaduktu vzniká nové infocentrum

Přivolaná ochranka ženu přistihla v posledním patře věže při tom, jak do kamene ostrým předmětem vyrývá srdíčko a iniciály. Na místě byla dívka zadržena a odvezena na policejní stanici. Svůj čin dívka bez okolků přiznala. „Uvedla, že do srdíčka vyrývala iniciály svého jména a jména přítele,“ přiblížila policie.

Za poškození národního archeologického, historického a uměleckého dědictví jí podle portálu La Repubblica hrozí pokuta nejméně 2 065 eur (50 tisíc korun), ale i rok ve vězení. To už opravdu zabolí. Až budeš chtít na dovolené zvěčnit svou lásku, udělejte si raději fotku.

Domů
Sdílet
Diskuse