Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
10. srpna 2023 12:26
Čas čtení 0:36

Snil o jeho uříznuté hlavě. Stoupenec Trumpa vyhrožoval Joeu Bidenovi, FBI muže zastřelila

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Snil o jeho uříznuté hlavě. Stoupenec Trumpa vyhrožoval Joeu Bidenovi, FBI muže zastřelila
Zdroj: TASR/Laura Seitz/The Deseret News via AP

Americký prezident Joe Biden ve středu večer zamířil na návštěvu státu Utah. Jen několik hodin před přistáním prezidentského speciálu FBI zastřelila muže, který měl hlavě státu vyhrožovat.

Podle informací britského deníku The Guardian se mělo jednat o Craiga Robertsona, obyvatele města Provo, kterému se příslušníci federálního úřadu snažili doručit zatykač kvůli podezření z plánování atentátu na Bidena. Podle BBC odmítla FBI poskytnout další podrobnosti.

2. srpna 2023 18:08 Čas čtení 1:32 Trump čelí obvinění ze snahy zvrátit výsledky voleb a z pokusu o zničení demokratického systému Trump čelí obvinění ze snahy zvrátit výsledky voleb a z pokusu o zničení demokratického systému

Podezřelý sám sebe označoval za stoupence bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Robertson měl ve středu na sociálních sítích zveřejnit příspěvek, ve kterém informoval o svých plánech na atentát. Doslova uvedl, že hodlá „vyhrabat své staré maskáče a očistit prach z odstřelovací pušky m24“. V jiném příspěvku se zase nechal slyšet, že ve svých snech vidí tělo Joea Bidena „v temném rohu garáží ve Washingtonu s uříznutou hlavou a ležící v obrovské kaluži krve“.

9. srpna 2023 8:30 Čas čtení 0:16 KVÍZ: Znáš temnou historii USA? KVÍZ: Znáš temnou historii USA?

Incident se odehrál na pozadí vzrůstajícího politického násilí, které v posledních letech postihlo celou zemi. Podle dat vyplývajících z průzkumu Chicagské univerzity roste v USA počet lidí, kteří se domnívají, že použití síly k navrácení prezidentské funkce Donaldu Trumpovi je oprávněné.

Domů
Sdílet
Diskuse