Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
14. srpna 2023 16:45
Čas čtení 0:52

U přímořského hotelu v Rumunsku explodovala námořní mina

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
U přímořského hotelu v Rumunsku explodovala námořní mina
Zdroj: Canva

Od začátku ruské vojenské invaze na Ukrajinu v únoru 2022 nejde v teritoriálních vodách Rumunska o první podobný incident.

K silnému výbuchu na moři došlo v pondělí před hotelem v rumunském černomořském letovisku Costinešti poté, co námořní mina narazila na molo a následně explodovala, informuje TASR podle zprávy serveru Romania Journal.

14. srpna 2023 13:34 Čas čtení 0:40 VIDEO: Policie uzavřela dálnici D5. V obci Žebrák hoří hala VIDEO: Policie uzavřela dálnici D5. V obci Žebrák hoří hala

Na místě zasahuje tým potápěčů, kteří se specializují na zneškodňování výbušných zařízení. Na místo exploze se přeplavily člunem pobřežní hlídky. Podle prvotních informací nedošlo v důsledku incidentu k materiálním škodám ani zranění osob.

Vysoce riziková operace

„Od moře fouká silný vítr a moře je rozbouřeno. Bude to náročný zásah. Je to vysoce riziková operace... Tyto námořní miny jsou nebezpečím nejen pro plavbu, ale také pro pobřežní aktivity,“ citoval server jednoho z představitelů rumunských námořních sil.


Od začátku ruské vojenské invaze na Ukrajinu v únoru 2022 nejde v teritoriálních vodách Rumunska o první takový incident, potápěči zde již neutralizovali celkem pět námořních min.

14. srpna 2023 13:00 Čas čtení 1:37 Padá rubl, něco si přej: Kurz ruské měny je nejnižší od loňského jara, Kreml viní centrální banku Padá rubl, něco si přej: Kurz ruské měny je nejnižší od loňského jara, Kreml viní centrální banku

„Nastal silný výbuch. Byl jsem na terase, viděl jsem spoustu černého kouře. Bylo nám řečeno, že něco explodovalo. Je zde policie a hasiči. Někteří turisté jsou stále ve vodě,“ citoval server jednoho ze svědků.

Domů
Sdílet
Diskuse