Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
15. srpna 2023 v 12:31
Čas čtení 0:30

FOTO: Takový kentus jen tak neuvidíš. Potravinářská inspekce našla bistro v Klatovech v děsivém stavu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: Takový kentus jen tak neuvidíš. Potravinářská inspekce našla bistro v Klatovech v děsivém stavu
Zdroj: Státní zemědělská a potravinová inspekce ČR

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila v Klatovech bistro, které porušovalo hygienické podmínky. Podívej se, jak to v restauraci vypadalo.

„V kuchyni klatovského bistra jsme zjistili pořádně zanedbaný úklid,“ píše Státní zemědělská a potravinářská inspekce na svém Twitteru


Po kontrole v bistru ZD Gastro v ulici Dr. Sedláka v Klatovech našla kuchyň v žalostném stavu, který nevyhovoval hygienickým předpisům. 

14. srpna 2023 v 18:53 Čas čtení 0:54 Krokodýly přitahuje pláč malých dětí, zjistila studie. Dokáží jej rozlišit lépe než lidé Krokodýly přitahuje pláč malých dětí, zjistila studie. Dokáží jej rozlišit lépe než lidé


V prostorách kuchyně byl výrazně zanedbaný úklid, znečištěné kuchyňské a pracovní náčiní, nečistoty na podlaze, stropě, stěnách i regálech a také nevhodně uskladněné potraviny. 

Bistro v Klatovech.Bistro v Klatovech.Bistro v Klatovech.Bistro v Klatovech.
Zobrazit galerii
(6)


„S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz užívání vztahující se na prostor kuchyně,“ informuje inspekce.


Mezi nedostatky patřil podle inspekce také výskyt předmětů nesouvisejících s výkonem činnosti. „Pracovní náčiní a zařízení nebyla udržována v čistotě, což je patrné i z pořízené fotodokumentace. Dále zde naši inspektoři zjistili nevhodné skladování potravin na zemi či znečištěné stěny a podlahu,“ uvádí inspekce. 

Domů
Sdílet
Diskuse