Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
16. srpna 2023 9:49
Čas čtení 0:31

MAPA: AI přejmenovala země Evropy. Slovensko by se jmenovalo „Horní Maďarsko“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
MAPA: AI přejmenovala země Evropy. Slovensko by se jmenovalo „Horní Maďarsko“
Zdroj: Unsplash / Calvin Hanson

Umělá inteligence přejmenovala země Evropy.

Umělá inteligence si tentokrát prohrála s alternativními názvy zemí Evropy. Celý kontinent dostal jména, která údajně nejvíce vystihují jednotlivé země. Tuto alternativní mapu zveřejnil na instagramovém účtu profil Forummaping.

Slovensko by se podle umělé inteligence jmenovalo Horní Maďarsko. Samotné Maďarsko by dostalo úctyhodný název Pannonia, která v minulosti označovala římskou provincii.

Česko se může také pochlubit alternativním jménem. AI ho pojmenovala Bohemia. Z Polska by se stala Polonie, z Ukrajiny Kievan Rus a z Rakouska by byla Danubia.

Za zmínku stojí i alternativní pojmenování Rumunska, které by se změnilo na Dacii. Toto jméno souvisí s historickým územím, na kterém se země během Římské říše rozprostírala. Chorvatsko by se změnilo na Dalmatii. Estland, Livonia a Litua by tvořily podle AI trojici pobaltských států. Gaul by byl název pro Francii a Iberia pro Španělsko.

Domů
Sdílet
Diskuse