Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
16. srpna 2023 13:59
Čas čtení 0:47

Pilot Boeingu zemřel během letu. Zhroutil se na toaletě, posádka mu už nedokázala pomoci

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pilot Boeingu zemřel během letu. Zhroutil se na toaletě, posádka mu už nedokázala pomoci
Zdroj: Flightradar

O svém zhoršujícím se zdravotním stavu řekl dalšímu pilotovi, kterému svěřil kontrolu nad letadlem. Po chvíli zkolaboval.

Původní trasa Boeingu 787 měla vést z Miami do Santiaga v Chile. Po třech hodinách bylo však letadlo odkloněno do Panama City v Panamě. Stalo se tak poté, co jeden z pilotů v letadle zkolaboval.

Šestapadesátiletý kapitán letu se podle informací měl kolegům svěřit s tím, že se necítí dobře. V kokpitu byli kromě něj další dva piloti, záložní a první důstojník, jehož kapitán pověřil, aby za něj převzal kontrolu. Následně kvůli špatnému zdravotnímu stavu vyšel z kokpitu, aby navštívil toaletu. Tam po chvíli zkolaboval. Přestože posádka nezahálela a kapitána okamžitě resuscitovala, na místě zemřel.

latam. lietadlo, mapa
Zdroj: RadarBor

První důstojník spolu se záložním pilotem uskutečnili nouzové přistání na mezinárodním letišti Tocumen v Panama City. Tam předali kapitána do rukou zdravotníků. Vyšetřování skutečnosti však zapříčinilo několikahodinové zpoždění, na což si stěžovali i pasažéři letu.

„Letím letem La 505 MiamiSantiago. Zřejmě zemřel pilot a my jsme od 12 v noci na letišti bez informací. Palubní personál Latamu se někam vypařil a nám nemá kdo poskytnout informace. Čekáme zde už téměř 6 hodin,“ napsal na Twitteru uživatel @Frunfrun77.

Společnost radila cestujícím, aby vyhledali letištní personál, který jim poskytne více informací.

V prohlášení společnost LATAM vyjádřila upřímnou soustrast rodině, přičemž vyzdvihla pilotovu oddanost, angažovanost, profesionalitu a obětavost.

Domů
Sdílet
Diskuse