Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
16. srpna 2023 15:06
Čas čtení 0:38

Po Praze jezdí tramvaj s Ježíšem, cestujícím má přiblížit víru

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Po Praze jezdí tramvaj s Ježíšem, cestujícím má přiblížit víru
Zdroj: Screenshot/YouTube/Connect Disciples Prague

Ulicemi Prahy jezdí od začátku srpna tramvaj, která je uvnitř i zvenčí polepena reklamními materiály propagujícími křesťanství. Podle autorů projektu má cestujícím přiblížit víru a evangelium.

Projekt byl financován z církevních darů a vyšel zhruba na milion korun. Na cestující čekají nápisy jako Zažíváš stres? Poznej krále pokoje nebo Hledáš lásku? Láska hledá tebePotřebuješ zázrak? Poznej boha zázraků„Chceme evangelium k lidem dostávat nějakými neotřelými způsoby, moderními. Říkáme, že Ježíš je ta odpověď nebo že Bůh je ta odpověď, že on jim chce dát pokoj, chce jim dát zažít lásku,“říká iniciátor projektu Josef Bajzík.

Ne všichni jsou ale nápadem nadšeni. Kromě nevybíravých komentářů na sociálních sítích tramvaj kritizují i členové církve. „Všiml jsem si, že tahle tramvaj projíždí náměstím Míru. Mám k tomu úctu, ale mně takový ten styl za každou cenu se vnucovat nějak nesedí. Myslím si, že tyhle věci jsou velmi jemné, velmi citlivé,“myslí si například farář Karel Berka.

Podle dopravního podniku je ale takový způsob reklamy v pořádku. „Prověřovali jsme konkrétně tento případ a došli jsme k závěru, že dle současných pravidel k žádnému porušení nedošlo,“vysvětlila mluvčí DPP Aneta Řehková.

Domů
Sdílet
Diskuse