Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Veronika Dlesková
16. srpna 2023 18:14
Čas čtení 0:30

Německo míří k legalizaci konopí. Nově u sebe můžeš mít 25 gramů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Německo míří k legalizaci konopí. Nově u sebe můžeš mít 25 gramů
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/na voľné použitie

Německá vláda ve středu schválila návrh zákona, podle kterého mohou osoby starší 18 let držet až 25 gramů marihuany a pěstovat až tři rostliny konopí. Je to jeden z mnoha chystaných kroků k její částečné legalizaci.

Kabinet spolkového kancléře Olafa Scholze schválil návrh zákona, podle kterého budou moci osoby starší 18 let pěstovat až tři rostliny konopí pro vlastní potřebu. Mimo to plánuje zlegalizovat i držení až 25 gramů marihuany. Návrhem se bude zabývat parlament. 

„Potýkáme se s rostoucí drogovou kriminalitou. Konopí se týká padesáti procent této kriminality,“uvedl na středeční tiskové konferenci ministr zdravotnictví Karl Lauterbach. „Liberalizací nechceme zvýšit spotřebu marihuany, konzumaci chceme naopak omezit a učinit bezpečnou,“vysvětlil Lauterbach.

Podle ministerstva zdravotnictví by zákon mohl začít platit do konce letošního roku. Dalším krokem vlády bude legalizace prodeje konopí, kterou chce kabinet předložit na podzim. 

Německo spolu s plánem na legalizaci marihuany připravuje i preventivní programy zaměřené na drogovou problematiku. Od nového zákona si vláda slibuje především omezení černého trhu a vyšší bezpečnost pro uživatele.

Domů
Sdílet
Diskuse