Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
19. srpna 2023 14:41
Čas čtení 0:29

Je mezinárodní den humanitárních pracovníků. Jejich mise se čím dál více přibližují frontovým liniím

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Je mezinárodní den humanitárních pracovníků. Jejich mise se čím dál více přibližují frontovým liniím
Zdroj: Český červený kříž

V sobotu si připomínáme mezinárodní den věnovaný humanitárním pracovníkům.

Mezinárodní den poukazuje na jejich práci v krizových oblastech a zdůrazňuje důležitost a dodržování principů humanitární pomoci. TASR o tom informovala Boba Markovič Baluchová z organizace Ambrela.


„Před 20 lety změnil tragický útok v Bagdádu charakter humanitární činnosti Organizace spojených národů a vedl k zavedení Světového humanitárního dne,“ přiblížila Markovič Baluchová. Je věnovaný všem humanitárním pracovníkům na celém světě, kteří dennodenně zachraňují životy a chrání zdraví osob postižených přírodními katastrofami či válkami.

29. května 2023 13:09 Čas čtení 0:48 OSN varuje před hladem na Haiti, v Súdánu a regionu Sahel OSN varuje před hladem na Haiti, v Súdánu a regionu Sahel

Práce humanitárních pracovníků je podle Markovič Baluchové rok od roku těžší a více nebezpečná. „Týmy zasahují stále blíže k frontovým liniím konfliktu, avšak ne s vidinou hrdinství či spasitelského syndromu, ale s cílem zachránit a ochránit lidské životy a zranitelným osobám v co nejkratším čase poskytnout jídlo, pitnou vodu, přikrývky a přístřeší,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse