Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
21. srpna 2023 10:26
Čas čtení 0:58

Kdy skončí úmorná vedra? Na začátku týdne bude i 35 stupňů, přijdou silné bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kdy skončí úmorná vedra? Na začátku týdne bude i 35 stupňů, přijdou silné bouřky
Zdroj: Pixabay/na voľné použitie

Pokud čekáš na ochlazení jako na spasení, musíme tě zklamat. Tropické třicetistupňové teploty vydrží v Česku i v následujících dnech. Ochlazení očekávají meteorologové až o víkendu, kdy přijdou silné bouřky.

Během těchto pracovních dnů vedra ještě v Česku vytrvají, v průběhu týdne se však budou objevovat ojedinělé přeháňky či bouřky. Od pátku už bude pršet na většině území, o víkendu Česko zasáhnou silné bouřky, doprovázené krupobitím, přívalovým deštěm a silným větrem, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

21. srpna 2023 6:00 Čas čtení 5:00 Z duhové pásky šedá: Saúdská Arábie dělá sportwashing. Miliardami do sportu si lepší image a zastírá porušování lidských práv Z duhové pásky šedá: Saúdská Arábie dělá sportwashing. Miliardami do sportu si lepší image a zastírá porušování lidských práv

V pondělí bude pokračovat letní počasí z předchozích dní. „Odpolední teploty budou stoupat na 29 až 33 stupňů Celsia, na jihu území, zejména na jižní Moravě, může být až 35 stupňů,“ uvedli meteorologové na sociální síti X.

Úterní maxima mají být na 34 stupních, středeční na 32 stupních. Bouřky či přeháňky budou v první polovině týdne ojedinělé, ve středu se budou vyskytovat zejména na jihu a východě Česka.

Ve čtvrtek se nejvyšší teploty opět dostanou nad 30 stupňů, postupně se ale od západu začne zatahovat. V pátek pak bude oblačno až zataženo, na většině území se vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle mohou být i silné bouřky. Nejvyšší teploty mají být 31 stupňů.

O víkendu bude obloha zatažená, pršet bude na většině území ČR. Pouze místy vysvitne slunce, a to jen přechodně. Nejvyšší denní teploty se zpočátku týdne ještě dostanou na 30 stupňů, od západu se ale postupně ochladí a denní maxima už budou jen 18 až 23 stupňů Celsia.

Domů
Sdílet
Diskuse