Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
28. srpna 2023 10:15
Čas čtení 0:35

Řecko: Přetrvávající požáry si vyžádaly další evakuace obyvatel

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Řecko: Přetrvávající požáry si vyžádaly další evakuace obyvatel
Zdroj: Twitter/@Dorlion26_

Hasiči v Řecku v neděli bojovali už devátý den po sobě s lesními požáry a obyvatelům více oblastí na severu země byly nařízeny evakuace, informuje TASR podle zprávy agentury AFP.

Nejrozsáhlejší požár devastuje region Evros blízko přístavního města Alexandrupoli u hranic s Tureckem. Příkaz k evakuaci dostali v neděli obyvatelé oblastí Lefkimy v regionu Evros a Kassitera v sousední oblasti Rodopy.

26. července 2023 15:30 Čas čtení 1:29 Hoří celá planeta? Zeptali jsme se odbornice na klima na požáry v Řecku Hoří celá planeta? Zeptali jsme se odbornice na klima na požáry v Řecku

Úřady v Evrosu označily situaci za „velmi vážnou“ s tím, že tam požár způsobil enormní škody. Představitelé regionu opakovaně žádají nové posily a zdroje pro boj proti plamenům.

Od vypuknutí požáru (26. 8.) objevili v postižené oblasti těla 20 lidí. Předpokládá se, že šlo o migranty, cituje TASR agenturu AFP, podle které byly mezi oběťmi i dvě děti.

Řecký region Evros je vstupní oblastí pro migranty přicházející z území sousedního Turecka a tamní pohraniční stráž upozornila, že v důsledku požárů mohlo v ohrožených lokalitách uváznout několik žadatelů o azyl. Oheň v Řecku devastuje také zalesněnou oblast Dadia, jednu z největších evropských rezervací dravých ptáků. Další požár nadále ničí vegetaci i na vrchu Parnitha poblíž metropole Athény.

Domů
Sdílet
Diskuse