Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
29. srpna 2023 10:44
Čas čtení 0:38

Apple přichází do první evropské země s novinkou. Jak funguje Tap to Pay?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Apple přichází do první evropské země s novinkou. Jak funguje Tap to Pay?
Zdroj: trustedreviews.com

Funkce Tap to Pay umožní prodejcům snadno a rychle přijímat platby z Apple Pay, ale také z ostatních bezkontaktních kreditních a debetních karet nebo digitálních peněženek bez použití platebního terminálu.

Společnost Apple přichází do EU s technologií Tap to Pay, která usnadní život mnoha maloobchodním prodejcům a prodejkyním. Po spuštění na americkém trhu, ve Spojeném království či Austrálii už míří i do Nizozemska, informuje portál Culture.nl.

V posledních letech je uživatelstvo Apple elektroniky zvyklé platit jednoduše a bezkontaktně hodinkami nebo chytrým telefonem, a to prostřednictvím aplikace Apple Pay. Funkce Tap to Pay má stejný princip. Prodejcům umožní snadno a rychle přijímat nejen platby z Apple Pay, ale také z ostatních bezkontaktních kreditních a debetních karet nebo dalších digitálních peněženek, jako například Google Pay. Na zařízeních novějších než iPhone XS budou moci zákazníci dokonce zadat svůj PIN kód.

Obchodníkům a obchodnicím společnost poskytne řešení problému s koupí platebního terminálu a jeho následným připojením na internet. Novou technologii testovali několik měsíců v prodejnách Apple po celém světě. Tap to Pay by tak mělo zajistit bezpečné ověřování plateb a dostatečně nahradit platební terminál. Kdy se nová funkce dostane i na náš trh, zatím není jasné.

Domů
Sdílet
Diskuse