Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
4. září 2023 11:38
Čas čtení 1:41

Předpověď počasí: Tento týden se ponese ve znamení vysokých teplot. Vyšplhají se až ke 30 stupňům

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Tento týden se ponese ve znamení vysokých teplot. Vyšplhají se až ke 30 stupňům
Zdroj: TASR/František Iván

V průběhu celého týdne budou teploty postupně stoupat. O víkendu se vyšplhají až k tropickým 30 stupňům Celsia. Po většinu týdne bude jasno, místy polojasno.

Na konci týdne můžeme očekávat tropické teploty, které se vyšplhají až ke 30 stupňům Celsia. Přeháňky se objeví jen ojediněle. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Pondělí

V pondělí bude jasno až polojasno, na severovýchodě a východě území zpočátku až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou ke 14 až 10 stupňům Celsia, na západě až k 8 stupňům Celsia. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni Celsia, na severovýchodě a východě bude kolem 20 stupňů. V 1000 m na horách bude kolem 13 stupňů Celsia, na Šumavě a v Krušných horách kolem 17 stupňů. Bude foukat slabý vítr, na Moravě a ve Slezsku mírný severní až severovýchodní o rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu. K večeru bude postupně slábnout.

Úterý

V úterý nás čeká jasná až polojasná obloha, ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 a 7 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají ke 22 až 26 stupňům Celsia. Bude foukat slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr o rychlosti do 4 metrů za sekundu. 

Středa

Ve středu bude jasno nebo skoro jasno, ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou ke 12 až 8 stupňům Celsia. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 23 a 27 stupni Celsia. Vítr bude slabý proměnlivý nebo východní o rychlosti do 4 metrů za sekundu. 

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude jasná nebo skoro jasná obloha, ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 14 a 10 stupni Celsia, v údolích ojediněle klesnou k 8 stupňům. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají ke 25 až 29 stupňům Celsia. Bude foukat slabý proměnlivý vítr, během dne východní až jihovýchodní o rychlosti do 4 metrů za sekundu. 

Pátek

V pátek bude jasno až polojasno, ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 15 až 11 stupňům Celsia. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 25 a 29 stupni Celsia. Vítr bude slabý, přes den mírný, východní až jihovýchodní o rychlosti do 4 metrů za sekundu. 

Víkend

O víkendu nás čeká jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 15 a 11 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají ke 25 až 29 stupňům Celsia. 

Domů
Sdílet
Diskuse