Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
6. září 2023 11:59
Čas čtení 0:40

VIDEO: Fanoušek křičel na US Open nacistickou hymnu na německého tenistu. Ten přerušil zápas

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Fanoušek křičel na US Open nacistickou hymnu na německého tenistu. Ten přerušil zápas
Zdroj: Getty Images/Giampiero Sposito

Fanoušek se frázemi, jimiž se nechvalně proslavil Adolf Hitler, snažil zesměšnit německého hráče Alexandera Zvereva. Ten na nevhodné chování v publiku upozornil rozhodčí, kteří daného diváka nechali následně vyvést.

Zverev poznamenal, že s urážlivými komentáři od diváků se setkal již v minulosti. Nikdy ale neobsahovaly nacistickou rétoriku. „Právě vykřikl Hitlerův výrok, to je nepřijatelné,“ řekl tenista rozhodčímu. Ten se následně otočil a upozornil fanouška, aby se přihlásil, načež vyzval všechny v publiku, aby se k oběma hráčům chovali s respektem. 

„Začal zpívat Hitlerovu hymnu Deutschland über alles, což bylo trochu moc,“ nechal se Zverev slyšet po zápase. „Mám rád, když jsou fanoušci hlasití, když do toho dávají emoce,“ dodal s tím, že jako Němec, který není hrdý na historii své země, musel proti neukázněnému divákovi zakročit. 

Fanoušci se na sociálních sítích baví tím, že když se ochranka rozhodla problémového diváka vyvést, jeho doprovod na zápase zůstal. „Žena, se kterou na zápase byl, zůstala sedět na místě. Ani ona s ním nechtěla být spojována,“ napsal jeden z fanoušků na X. 

I přes nepříjemný průběh zápasu se Zverevovi podařilo v pěti setech porazit Itala Jannika Sinnera a v semifinále se postaví úřadujícímu šampionovi US Open Carlosi Alcarazovi. 

Domů
Sdílet
Diskuse