Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
8. září 2023 v 15:37
Čas čtení 0:34

Nemocnice na Příbramsku musí zaplatit 15 milionů jako trest. Čím se provinila?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nemocnice na Příbramsku musí zaplatit 15 milionů jako trest. Čím se provinila?
Zdroj: Pexels/Sora Shimazi/volně k užití

Téměř šedesát lidí čelí obvinění z podvodu kvůli vykazování fiktivní zdravotní péče.

Patnáctimilionový trest musí zaplatit Nemocnice Na Pleši v Nové Vsi pod Pleší na Příbramsku. Skoro šest desítek lidí čelí obvinění z vykazování fiktivní zdravotní péče. Dohodu o vině a trestu ještě bude schvalovat soud. Informovala o tom Česká televize

„V rámci soudu předložené dohody o vině a trestu je vysloven návrh na uložení peněžitého trestu ve výši 15 milionů korun, který má být uložen ve třech stech denních sazbách, přičemž denní sazba činí 50 tisíc korun,“ řekl ČT Jiří Wažik, mluvčí Krajského soudu v Praze. Ředitel nemocnice Martin Kott se k situaci nevyjádřil.

Obvinění z podvodu kvůli fiktivnímu vykazování zdravotní péče čelí 59 lidí. Podílet se na něm měl personál nemocnice i její klientela. Pacienti a pacientky měli vědomě souhlasit s použitím svých osobních údajů k vykázání falešných hospitalizací. Celkovou škodu odhadla Národní centrála proti organizovanému zločinu na více než 19 milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse