Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
12. září 2023 8:11
Čas čtení 0:48

Maroko: Počet obětí zemětřesení stoupl na více než 2860, český hasičský tým zůstává v pohotovosti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Maroko: Počet obětí zemětřesení stoupl na více než 2860, český hasičský tým zůstává v pohotovosti
Zdroj: TASR/AP

Na nejméně 2862 stoupl v pondělí počet obětí nejsilnějšího zemětřesení, jaké kdy postihlo Maroko, oznámilo tamní ministerstvo vnitra. TASR informuje podle zprávy agentury AFP.

Ministerstvo zvýšilo počet obětí z předchozích přibližně 2700 mrtvých. Jak dodalo, dalších 2562 lidí utrpělo v důsledku zemětřesení zranění. V oblasti nadále probíhají záchranné operace s cílem objevit přeživší, jde však o závod s časem, cituje TASR AFP.

10. září 2023 9:11 Čas čtení 0:33 GALERIE: Zemětřesení v Maroku má na kontě už přes dva tisíce obětí. Takto to na místě vypadá GALERIE: Zemětřesení v Maroku má na kontě už přes dva tisíce obětí. Takto to na místě vypadá

Do katastrofou postižené oblasti Talat N'Yaaqoub dorazilo 12 sanitek a několik desítek armádních a policejních vozidel, přičemž přibližně 100 marockých záchranářů pátrá po přeživších v troskách zřícených budov.

Zemětřesení s magnitudou 6,8 zasáhlo v pátek oblast jihozápadně od města Marrákeš. Jde o nejtragičtější zemětřesení v zemi od roku 1960, kdy při zemětřesení v Agadiru zahynulo přes 12 tisíc lidí.


Rabat v neděli přijal nabídku Španělska, Británie, Kataru a Spojených arabských emirátů na pomoc po ničivém zemětřesení. Aby nedošlo k problémům při koordinaci záchranných a pátracích prací, Maroko dosud souhlasilo s nabídkami jen čtyř států. V případě potřeby však využije i asistenci jiných zemí. Hasičský tým z České republiky zatím zůstává v pohotovosti pro případ, že by byl požádán o pomoc.

Domů
Sdílet
Diskuse