Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
13. září 2023 7:06
Čas čtení 0:29

Hranice mezi USA a Mexikem je nejsmrtelnější pozemní migrační trasou na světě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hranice mezi USA a Mexikem je nejsmrtelnější pozemní migrační trasou na světě
Zdroj: Sgt. 1st Class Gordon Hyde / Wikimedia Commons

Při pokusu překročit hranici mezi Mexikem a USA loni zahynulo nebo bylo pohřešováno 686 lidí. Tato hranice se tak stala v počtu úmrtí statisticky nejnebezpečnější pozemní migrantskou trasou na světě.

V úterý to uvedla ve svém prohlášení Mezinárodní organizace pro migraci (IOM), informuje TASR. „Toto číslo zaznamenané za rok 2022 tvoří téměř polovinu z 1457 úmrtí a zmizení migrantů na obou amerických kontinentech, který se tak stal nejtragičtějším rokem, kdy IOM v roce 2014 začala v rámci projektu Missing Migrants Project vést záznamy,“ uvádí dále prohlášení IOM.

17. července 2023 12:14 Čas čtení 0:51 Australan a jeho pes přežili dva měsíce na moři. Jedli syrové ryby a pili dešťovku Australan a jeho pes přežili dva měsíce na moři. Jedli syrové ryby a pili dešťovku

Téměř polovina (307) úmrtí se pojí s nebezpečnými pokusy o překročení dvojice pouští Sonorské a Čivavské. Jejich počet tak odráží výrazně vyšší četnost pokusů o jejich překročení než v případě ostatních pouštních oblastí.

Pro srovnání, v roce 2022 zemřelo na Sahaře, největší horké poušti světa o rozloze devět milionů kilometrů čtverečních, oficiálně „pouze“ 212 lidí. V tomto případě se však připouští, že některá těla se nepodařilo najít.

Domů
Sdílet
Diskuse