Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
14. září 2023 v 18:21
Čas čtení 0:30

VIDEO: Z toho se ti zatočí hlava. Nigerijec vylezl na vysílač s míčem na hlavě a zapsal se tak do Guinnessovy knihy rekordů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Z toho se ti zatočí hlava. Nigerijec vylezl na vysílač s míčem na hlavě a zapsal se tak do Guinnessovy knihy rekordů
Zdroj: Guinness world records

Tonye Solomon z Nigérie předvedl pořádnou dávku umění, když vylezl na 76 metrů vysoký rádiový vysílač. To by samo o sobě nebylo nikterak zvláštní, kdyby u toho nenesl na hlavě fotbalový míč.

Solomonův rekord je v Guinnessově knize rekordů zapsán jako „Největší počet kroků na žebříku při balancování s fotbalovým míčem na hlavě“. Mladík dokázal železnou konstrukci zdolat za pouhých dvanáct a půl minuty.

Poté, co rekordman zdolal všech 150 schodů, hodil svůj „vítězný“ míč směrem k davu, který se pod vysílačem shromáždil. „Byl jsem ohromen, protože to ještě nikdo předtím nedokázal,“ řekl Fish Jombo, rozhlasový moderátor, jenž byl na místě mezi fanoušky.

Pro Solomona se však nejednalo o první podobný kousek. Již dříve úspěšně ušel 60 kilometrů mezi městy Amassoma a Yenagoa. Jak jinak než s míčem na hlavě.

Domů
Sdílet
Diskuse