Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
16. září 2023 13:23
Čas čtení 0:48

Piráti si vybrali lídra pro volby do Evropského parlamentu, stal se jím opět Marcel Kolaja

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Piráti si vybrali lídra pro volby do Evropského parlamentu, stal se jím opět Marcel Kolaja
Zdroj: Česká pirátská strana

Kolaja vedl kandidátku České pirátské strany do Evropského parlamentu již ve volbách v roce 2019. Členové strany rozhodli o jeho znovuzvolení při sobotním jednání celostátního fóra.

Marcel Kolaja získal 299 hlasů z celkového počtu 543. Nynější první místopředseda strany a europoslanec povede kandidátku již podruhé. Naposledy ho spolustraníci zvolili jako lídra pro volby do Evropského parlamentu v roce 2019. 

V souboji o první místo na kandidátní listině porazil další dva současné europoslance – Markétu Gregorovou a Mikuláše Peksu. Gregorová obdržela 152 hlasů, Peksa 81. Už před druhým kolem hlasování vypadli z klání bývalý poslanec Mikuláš Ferjenčík a neurochirurg Albert Štěrba.

Kolaja chce v Evropském parlamentu navázat na práci v předchozím funkčním období a nadále usilovat o to, aby měl každý občan větší kontrolu nad svým životem online i offline. Uvedl to po svém zvolení. „Budu hájit soukromí evropských občanů, to je pro mě jako Piráta něco extrémně důležitého, něco, co Pirátská strana nese jako svůj prapor už od svého založení,“ dodal

6. září 2023 7:00 Čas čtení 4:26 S Piráty končím. Bartoš sedí na třech židlích a nezvládá to, ve straně se dějí nepěkné věci, říká Václavíková S Piráty končím. Bartoš sedí na třech židlích a nezvládá to, ve straně se dějí nepěkné věci, říká Václavíková

Volby do Evropského parlamentu se uskuteční 7. a 8. června příštího roku. V posledních eurovolbách Piráti získali bezmála 14 procent hlasů a tři mandáty.

Domů
Sdílet
Diskuse