Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
1. října 2023 v 10:20
Čas čtení 0:59

Předpověď počasí: V Česku bude až 28 stupňů, pak se prudce ochladí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku bude až 28 stupňů, pak se prudce ochladí
Zdroj: TASR/AP

Letní teploty s námi vydrží minimálně do poloviny týdne. Následné ochlazení s sebou přinese déšť i mlhy. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V neděli bude dle meteorologů nad Českem převládat polojasná obloha, ráno se mohou ojediněle vyskytnout i mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 19 až 23 stupňů, na severu a severovýchodě na 18 stupňů. Vítr bude slabý západní až severozápadní o síle 1 až 4 m/s.

30. září 2023 v 18:40 Čas čtení 0:35 Francii zamořily štěnice, děsivé záběry z hromadné dopravy děsí místní i turisty Francii zamořily štěnice, děsivé záběry z hromadné dopravy děsí místní i turisty

Až 28 stupňů, potom ochlazení 

Na pondělí meteorologové předpovídají jasnou až polojasnou oblohu, na severovýchodě bude zpočátku oblačno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 23 až 27 stupni, na severu a severovýchodě bude kolem 22 stupňů. 

Polojasná až jasná obloha vydrží i v úterý, během dne však bude oblačnost pomalu přibývat. Později odpoledne a večer se mohou místy objevit přeháňky, ojediněle i bouřky. Denní teploty vystoupají až na 28 stupňů, na severu a severovýchodě můžeme očekávat kolem 23 stupňů. Vítr bude zpočátku slabý, postupně mírný jihozápadní až jižní o síle 3 až 7 m/s. 

Ve středu bude oblačno až polojasno, v jihovýchodní polovině území zpočátku až zataženo a místy déšť. Nejvyšší denní teploty meteorologové očekávají v rozmezí 15 až 19 stupňů. K nižším teplotám se přidá mírný západní až severozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s, který bude večer slábnout.

Čtvrteční nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 15 do 20 stupňů. Obloha bude jasná až polojasná, na severu území ojediněle přeháňky.

V pátek a o víkendu bude převládat polojasno, postupně místy mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 stupňů, postupně při celodenním slunečním svitu mohou vystoupat až na 24 stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse