Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
30. září 2023 18:40
Čas čtení 0:35

Francii zamořily štěnice, děsivé záběry z hromadné dopravy děsí místní i turisty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Štěnice se přemnožily ve francouzských bytech i v hromadné dopravě. Pokousaných pasažérů je tolik, že tamní ministr dopravy Clément Beaune svolal na příští týden mimořádnou schůzi úředníků s dopravci.

Mnoho cestujících v poslední době sdílí na sociálních sítích fotografie a videa štěnic na sedačkách vagonů ve vlacích francouzských drah SNCF, rychlovlacích TGV i v pařížském metru.

30. září 2023 17:00 Čas čtení 0:27 Toto je první země, která zavedla digitální cestovní pasy. Pokud bude projekt úspěšný, čeká tě revoluce v cestování Toto je první země, která zavedla digitální cestovní pasy. Pokud bude projekt úspěšný, čeká tě revoluce v cestování

Štěnice jsou všude

Jak informuje stanice Sky News, štěnice ale nejsou problémem jen v dopravě. Vyskytují se i v domech a bytech, v nemocnicích nebo v kinech. 

Štěnice domácí.
Štěnice domácí. Zdroj: CDC/Harvard University/volně k užití

„Příští týden sjednám schůzku dopravců, aby nám poskytli informace o krocích, které činí, aby pomohli svým pasažérům,“ uvedl francouzský ministr dopravy Clément Beaune. Vlaková společnost SNCF se brání, že jde o jednotlivé případy a že cestující vždy přesunula do jiných vozů.

Štěnicemi se zabývá i francouzská metropole Paříž. První náměstek starostky Emmanuel Grégoire vyzval vládu, aby se problémem začala urychleně zabývat. Navrhuje také, aby hrozba zamoření štěnicemi byla zahrnuta do pojištění domácností. 

Domů
Sdílet
Diskuse