Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
1. října 2023 13:13
Čas čtení 0:49

Průzkum: Volby by drtivě vyhrálo ANO, mělo by přes 30 procent hlasů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Průzkum: Volby by drtivě vyhrálo ANO, mělo by přes 30 procent hlasů
Zdroj: TASR/AP

Pokud by se v září konaly volby do Poslanecké sněmovny, jejich jasným vítězem by se stalo hnutí ANO.

Hnutí ANO by v potenciálních volbách získalo 30,8 procenta hlasů. Na druhém místě by se s velkým odstupem umístila ODS se ziskem 13,1 procenta. Třetí SPD by svůj hlas vhodilo 10,9 procenta voličů. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění, který pro stanici CNN Prima News vypracovala agentura STEM.

Do Poslanecké sněmovny by se dostali také Piráti, jimž průzkum přisuzuje zisk 9,6 procenta hlasů. Těsně nad hranicí vstupu do sněmovny by se umístila TOP 09 (5,4 procenta), STAN (5,3 procenta) a KDU-ČSL (5 procent).

1. října 2023 12:03 Čas čtení 1:56 Babiš je nadšený z výhry Fica, Fiala věří ve spolupráci. Čeští politici a političky komentují výsledky slovenských voleb Babiš je nadšený z výhry Fica, Fiala věří ve spolupráci. Čeští politici a političky komentují výsledky slovenských voleb

Komunisté i SOCDEM mimo sněmovnu

Pod hranicí počtu hlasů nutných pro vstup do Poslanecké sněmovny by se naopak umístila KSČM, které průzkum přisuzuje 4,3 procenta hlasů. Pod pěti procenty se nacházejí také sociální demokraté, které by v září volila 4 procenta obyvatel.

„České politické scéně zcela dominuje hnutí ANO. Zůstává nadále neohroženo v pozici lídra opozičních hlasů, a to se široce společensky rozkročenou voličskou základnou,“ uvedla pro CNN Prima News agentura STEM s tím, že ANO od květnového modelu (kde mělo 33,5 procenta) mírně oslabilo. Mírný pokles zaznamenala i ODS.

Domů
Sdílet
Diskuse