Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
3. října 2023 11:15
Čas čtení 0:42

Česko zavádí kontroly na hranicích se Slovenskem. Fiala jako důvod uvádí nelegální migraci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko zavádí kontroly na hranicích se Slovenskem. Fiala jako důvod uvádí nelegální migraci
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Česko zavede na slovenských hranicích namátkové kontroly, uvedl premiér Fiala. Opatření koordinuje s Polskem, které kromě Slovenska zavádí podobné kontroly i s dalšími sousedními zeměmi.

Kontroly na hranicích se Slovenskem by měly platit od půlnoci. „Počty nelegálních migrantů do EU začínají opět růst. Nebereme to na lehkou váhu a rychle reagujeme na vzniklou situaci. Díky kontrolám budeme schopni ještě lépe zajišťovat bezpečnost našich občanů. Aktivně bojujeme především proti převaděčům a obchodníkům s lidským neštěstím,“ uvedl na síti X Petr Fiala. 


Jak dlouho budou opatření trvat, závisí na aktuální situaci. „Kontroly budou prováděny namátkově po celé délce hranice se Slovenskem tak, aby byl přeshraniční provoz co nejméně omezen a zbytečně nezatěžoval dopravu ani cestující,“ vysvětlil pro TASR ministr vnitra Vít Rakušan, který poprosil v případě kontrol o pochopení a vstřícnost.


Dodal, že podobným způsobem bude kontrolovat svou hranici se Slovenskem také Polsko a Česko je v kontaktu i s Rakouskem a Německem.

Domů
Sdílet
Diskuse