Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
8. října 2023 8:58
Čas čtení 0:35

Střelba ve Vídni: Zraněny jsou čtyři osoby, podezřelé zatkla policie

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Střelba ve Vídni: Zraněny jsou čtyři osoby, podezřelé zatkla policie
Zdroj: Flickr/volně k užití

Ze střelby jsou podezřelí čtyři lidé, tři z nich pocházejí z Bosny a Hercegoviny.

Čtyři lidé utrpěli zranění během střelby, ke které došlo v sobotu pozdě večer na jedné z vídeňských ulic. Pachatelé uprchli z místa činu v autech a policie později zadržela čtyři podezřelé.

Vídeňská policie na platformě X (bývalém Twitteru) napsala, že střelba vypukla na ulici Floridusgasse ve čtvrti Floridsdorf nacházející se v severní části rakouské metropole. Střelná poranění podle ní utrpěli čtyři lidé. Závažnost jejich zranění však nespecifikovala.

Rakouská tisková agentura APA uvedla, že policie v souvislosti s případem zajistila dvě auta zřejmě patřící pachatelům a zatkla čtyři podezřelé, z nichž tři jsou občané Bosny. Bosenské národnosti jsou i čtyři zranění, uvedla policie pro agenturu APA.


Do policejní operace se zapojili i příslušníci speciálních jednotek Cobra a WEGA.
Podle bulvárního deníku Kronen Zeitung střelba zřejmě souvisela s válkou mezi zločineckými gangy. Jiná rakouská média naznačovala, že se mohlo jednat o důsledek rodinné hádky. Policie bezprostředně o pozadí celé události neinformovala.

Domů
Sdílet
Diskuse