Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
8. října 2023 9:59
Čas čtení 0:35

VIDEO: Zemětřesení v Afghánistánu si vyžádalo více než tisíc obětí. Stovky domů se zřítily

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Západoafghánské město Herát zasáhlo v sobotu silné zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy škály. Otřesy si vyžádaly více než tisícovku mrtvých, stovky domů leží v troskách.

Zemětřesení následované osmi silnými otřesy zasáhlo těžko přístupnou oblast vzdálenou 30 kilometrů od hlavního města provincie Herát. Zejména na venkově bylo poničeno množství budov, lidé v panice vybíhali do ulic. Informoval o tom deník The Guardian.

Podle zástupce mluvčího afghánské vlády Bilala Karimiho zemřelo více než tisíc lidí, toto číslo se ale bude velmi pravděpodobně zvyšovat. „Čekáme, jak dopadnou konečné údaje,“ řekl agentuře France-Presse. Nejmenovaný mluvčí Tálibánu v neděli agentuře Associated Press řekl, že obětí je téměř 2 000.

Podle Světové zdravotnické organizace bylo nejméně ve 12 vesnicích zničeno nebo částečně poškozeno více než 600 domů. Otřesy postihly nejméně 4 200 lidí. 

Domů
Sdílet
Diskuse