Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
12. října 2023 11:05
Čas čtení 0:33

Skrytý „poklad“ v zásilce toaletního papíru. Australská policie našla překvápko za osm miliard korun

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Skrytý „poklad“ v zásilce toaletního papíru. Australská policie našla překvápko za osm miliard korun
Zdroj: Unsplash.com

Celkem 662 kilogramů metamfetaminu objevila australská policie v zásilce toaletního papíru. V souvislosti s nálezem zadržela čtyři lidi, informuje TASR na základě čtvrteční zprávy agentury DPA.

Zásilka toaletního papíru dorazila do přístavu v Melbourne 4. října. Příslušníci pohraniční policie si v ní všimli během rentgenové kontroly jisté „anomálie“. V paletách s toaletním papírem následně objevili ještě 622 balíčků, které se „tvářily“ jako sáčky s čajem. Každý z nich vážil jeden kilogram.

11. října 2023 12:02 Čas čtení 1:05 Vědecký tým z Česka pomohl rozluštit tajemnou pravěkou kletbu. Podívej se, co se v ní píše Vědecký tým z Česka pomohl rozluštit tajemnou pravěkou kletbu. Podívej se, co se v ní píše

Hodnotu zkonfiskovaných drog odhadla policie na 560 milionů australských dolarů (8,2 miliardy korun). V souvislosti s nálezem zároveň zadržela v noci na čtvrtek čtyři muže cizí národnosti. Dva z nich byli zadrženi, když se pokoušeli odletět z Austrálie.

Muže obvinili z pokusu o pašování drog, přičemž v případě usvědčení jim hrozí až doživotí.

11. října 2023 10:34 Čas čtení 0:21 Muž v Brně svému sousedovi pravidelně vhazuje do schránky exkrementy. Nikdo neví, čí jsou Muž v Brně svému sousedovi pravidelně vhazuje do schránky exkrementy. Nikdo neví, čí jsou

Dan Ryan z policie v australském státě Viktorie přiblížil, že Austrálii se v množství užitého metamfetaminu připadajícího na jednoho obyvatele nevyrovná žádná jiná země. Tato droga má podle jeho slov ničivé důsledky napříč celou populací a negativně ovlivňuje životy mnoha nevinných lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse