Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
16. října 2023 17:10
Čas čtení 0:49

Změny na Hradě. Šéfem komunikace se stane Vít Kolář

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Změny na Hradě. Šéfem komunikace se stane Vít Kolář
Zdroj: Pražský hrad

Do čela komunikačního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR) byl vybrán manažer, bývalý novinář a diplomat Vít Kolář, který nahradí Markétu Řehákovou. Rozhodla tak komise za účasti Petra Pavla.

Úkolem Koláře bude především stabilizovat komunikační odbor KPR a doplnit jej o tiskovou mluvčí nebo tiskového mluvčího.  

„Přestože mám s podobnou prací zkušenosti, z nového úkolu mám velký respekt. Práce pro prezidenta je spojena s mimořádnou odpovědností. Budu se snažit maximálně využívat své znalosti a profesní zkušenosti. Chtěl bych se také rychle začlenit do týmu, který bude poskytovat profesionální podporu prezidentu republiky,“ uvedl Kolář v tiskové zprávě Hradu. 

16. října 2023 12:20 Čas čtení 0:41 Pražské letiště bude dočasně odbavovat lety z vedlejší ranveje. Obyvatelstvo potrápí větší hluk Pražské letiště bude dočasně odbavovat lety z vedlejší ranveje. Obyvatelstvo potrápí větší hluk

„S Vítem Kolářem jsem se setkal a těším se na spolupráci. Naše názory na službu novinářům i veřejnosti se velmi shodují,“ řekl prezident Pavel. 

Kolář před měsícem odešel po deseti letech z nejvyššího vedení České televize. V ČT v posledních letech vedl divizi Korporátních vztahů, komunikace a obchodu. Do jeho kompetence spadal v televizi i právní útvar, výzkum a sledovanost nebo bezpečnost.  

Kolář do České televize nastoupil v roce 1998 a vystřídal redaktorské pozice v ekonomické a zahraniční rubrice. Od roku 2002 působil v diplomacii jako mluvčí ministerstva zahraničí, ředitel odboru komunikace a poté jako generální konzul v Austrálii a na Novém Zélandu. V roce 2010, za ministra Karla Schwarzenberga, se Kolář vrátil zpět do pozice ředitele tiskového odboru MZV. Po neúspěšné kandidatuře Schwarzenberga na prezidenta nastoupil znovu v roce 2013 do ČT, a to do kanceláře generálního ředitele. 

Domů
Sdílet
Diskuse