Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
27. října 2023 9:26
Čas čtení 0:29

V Alpách napadne až 30 centimetrů sněhu. Kde si už teď zalyžuješ?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Alpách napadne až 30 centimetrů sněhu. Kde si už teď zalyžuješ?
Zdroj: Pexels/volně k užití

V rakouských Alpách je zatím otevřeno pouze sedm lyžařských resortů s maximálně 15 centimetry sněhu.

Nový sníh do Rakouska zřejmě přinese frontální vlna, která ve čtvrtek vznikla nad Biskajským zálivem západně od Francie. Způsobí vydatné deště, které mohou v Alpách vyústit až ve 30 centimetrů sněhu. Informovala o tom Česká televize

Lyžování v Alpách

Zatím je v Alpách otevřeno pouze sedm lyžařských areálů. Pět z nich je rakouských, jsou to Hintertuxer Gletscher, Stubaier Gletscher, Sölden, Pitztaler Gletscher a Kaunertaler Gletscher. Ani jedno z nich ale nefunguje naplno, všechna rakouská střediska jsou otevřena maximálně do poloviny svých lanovek. Dalších 463 alpských resortů zatím čeká na otevření. 

Otevřené lyžařské areály v Alpách ke 27. 10. 2023.
Otevřené lyžařské areály v Alpách ke 27. 10. 2023. Zdroj: Skiresort.de

Frontální vlna bude pokračovat přes Alpy až do Česka. Na naše území přinese pouze deště, ty největší může očekávat jihovýchod a východ republiky. Detailní předpověď počasí na nejbližší dny Refresher přinesl už ve čtvrtek.

26. října 2023 8:41 Čas čtení 0:59 Předpověď počasí na víkend: Připrav se na teploty kolem 18 stupňů i neutuchající déšť Předpověď počasí na víkend: Připrav se na teploty kolem 18 stupňů i neutuchající déšť
Domů
Sdílet
Diskuse