Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
26. října 2023 8:41
Čas čtení 0:59

Předpověď počasí na víkend: Připrav se na teploty kolem 18 stupňů i neutuchající déšť

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí na víkend: Připrav se na teploty kolem 18 stupňů i neutuchající déšť
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

Před námi je jeden z posledních teplejších víkendů, ani ten se však neobejde bez přeháněk.

Víkend je za dveřmi, a než začneš spřádat plány, mrkni na předpověď počasí. To totiž bude jako na houpačce. Chvílemi bude svítit slunce a rtuť teploměru bude šplhat až na 18 stupňů, avšak vzápětí by tě mohly překvapit přeháňky. Jaký nás čeká víkend?

26. října 2023 7:21 Čas čtení 2:27 Oslavy 28. října: Tato běžně nepřístupná místa můžeš navštívit zdarma nebo za hubičku Oslavy 28. října: Tato běžně nepřístupná místa můžeš navštívit zdarma nebo za hubičku

Už ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, přechodně pak během dne polojasno. Ojediněle se v průběhu celého dne mohou vyskytovat dešťové přeháňky a nejvyšší denní teploty vyšplhají na 9 až 18 stupňů. Obdobné počasí můžeš očekávat také v pátek. Bude zataženo až oblačno a téměř celé Česko se musí připravit na déšť nebo přeháňky, které mohou být na jihovýchodě trvalejší. Přes den nám teploměry budou ukazovat od 9 do 13 stupňů.

Na sobotu si žádný výlet neplánuj a raději sáhni po nějaké knize či deskové hře. Zpočátku dne bude oblačno až polojasno, ale pak se začnou objevovat déšť a přeháňky. Ráno naměříme kolem 5 stupňů, v průběhu dne pak mezi 10 a 15 stupni.

O něco lepší počasí bude v neděli. Očekávej polojasno až oblačno, na severozápadě Česka se pak ojediněle mohou vyskytovat přeháňky. K nim se také zpočátku dne přidá mlha. Ranní teploty opět budou klesat k 5 stupňům a denní se budou pohybovat od 13 do 18.

Takové proměnlivé počasí pak můžeš čekat i v následujícím týdnu. Bude se střídat polojasno, oblačno, mlhy, zataženo, déšť, přeháňky... prostě vše, co tě jen napadne. Tedy až na extrémní vedra a sníh. Teploty v nadcházejícím týdnu by se měly pohybovat od 7 do 20 stupňů.

Anketa:
Máš rád*a sychravé počasí?
Jooo, miluju to!
Ne, už teď se mi stýská po létě. 
Jooo, miluju to!
40 %
Ne, už teď se mi stýská po létě. 
60 %
Domů
Sdílet
Diskuse