Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
4. listopadu 2023 7:30
Čas čtení 0:33

OBRAZEM: Takto bouře Ciarán zpustošila Evropu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
OBRAZEM: Takto bouře Ciarán zpustošila Evropu
Zdroj: FOTO TASR/AP

Bouře Ciarán, která v noci na čtvrtek zasáhla západ Evropy, si vyžádala celkem třináct obětí. Silný vítr o rychlosti více než 200 kilometrů za hodinu vyvracel stromy, způsobil záplavy a na mnoha místech přerušil dodávky elektřiny.

Podle serveru Barron's zůstalo jen ve Francii bez dodávek elektrické energie více než 1,2 milionu domácností. Řádění bouře v zemi nepřežili dva lidé. Oběti hlásí také Belgie, kde následkem pádu stromů zemřeli tři lidé včetně pětiletého dítěte. Další lidé zemřeli v Německu, Nizozemsku a Španělsku, informoval server iRozhlas.cz.

Ciarán páchal obrovské škody také v italském Toskánsku, kde způsobil rozsáhlé záplavy. Přírodní katastrofu tam nepřežilo minimálně pět lidí. Na záběrech z oblasti je patrné, že voda zaplavila velkou část vnitrozemí včetně silnic, mostů a měst.

Podívej se, jak bouře Ciarán řádila napříč západní Evropou.

Následky řádění bouře Ciarán v Toskánsku.Bouře Ciarán páchala škody také v Německu.Hasiči odklízejí následky řádění bouře Ciarán v německém městě Wernigerode. Ciarán zasáhl také Spojené království.
Zobrazit galerii
(12)
Domů
Sdílet
Diskuse