Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Lucie Kotvalová
6. listopadu 2023 15:57
Čas čtení 0:43

Jihokorejec napadl prodavačku. Myslel si, že je feministka

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jihokorejec napadl prodavačku. Myslel si, že je feministka
Zdroj: karlyukav / Freepik

V Jižní Koreji byl zatčen muž, který zaútočil na pracovnici samoobsluhy. Nelíbilo se mu, jak vypadá.

Dvacetiletý muž vstoupil po nedělní půlnoci do obchodu v jihovýchodním městě Čindžu a následně udeřil a zkopal tamní prodavačku. Událost zachytily kamery, píše BBC.

Podle policie muž ženu napadl, protože ji považoval za feministku – měla totiž krátké vlasy.

Podle policejní výpovědi, kterou přinesl list Korea Herald, muž ženě řekl: „Jelikož máte krátké vlasy, musíte být feministka. Já jsem mužský šovinista a feministky si podle mě zaslouží být napadány.“

6. listopadu 2023 10:24 Čas čtení 0:55 Soudce, který může rozhodovat o osudu Dominika Feriho, nepodporuje redefinici znásilnění Soudce, který může rozhodovat o osudu Dominika Feriho, nepodporuje redefinici znásilnění

Zaútočil také na dalšího padesátiletého zákazníka, který se pokusil zasáhnout. V útoku pokračoval až do momentu, kdy na místo dorazila policie. Podle místních úřadů byl v podnapilém stavu a v minulosti mu byla diagnostikována schizofrenie, se kterou se léčil.

Krátké vlasy a feminismus

Ženy s vlasy ostříhanými na krátko se v Jižní Koreji staly terčem genderově podmíněného násilí již dříve. Mnozí mizogynní komentátoři v této zemi totiž takový účes spojují s feminismem, který chybně interpretují jako nenávist k mužům.

16. února 2022 11:30 Čas čtení 8:00 Feminismus pro začátečníky: Proč nejde o přežitek, výmysl, ani sprosté slovo Feminismus pro začátečníky: Proč nejde o přežitek, výmysl, ani sprosté slovo

Jak připomíná BBC, na žebříčcích genderové rovnosti se Jižní Korea mezi hospodářsky vyspělými zeměmi umisťuje opakovaně nízko. V posledních letech navíc vzrostly antifeministické nálady, mnohdy právě mezi mladými muži, kteří mají pocit, že čelí obrácené diskriminaci.

Domů
Sdílet
Diskuse