Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
7. listopadu 2023 10:10
Čas čtení 0:54

Šok na demonstraci. Policie vyšetřuje smrt 69letého Žida, čin mohl být nenávistně motivovaný

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Z mírumilovného protestu tragédie. Demonstrace v Kalifornii se pro blízké 69letého Američana proměnila v noční můru.

Americké úřady vyšetřují smrt 69letého Paula Kesslera, muže židovského původu, po nedělním střetu propalestinských a proizraelských demonstrantů na shromáždění ve státě Kalifornie. Nevyloučily, že čin byl antisemitsky motivovaný. TASR o tom informuje na základě zprávy agentury AFP.

7. listopadu 2023 7:41 Čas čtení 0:54 Zemřela na následky kosmického záření. Rakovinu dostala, protože často létala mezi Evropou a USA Zemřela na následky kosmického záření. Rakovinu dostala, protože často létala mezi Evropou a USA

Shromáždění se konalo ve městě Thousand Oaks v americkém státě Kalifornie severozápadně od Los Angeles. Většina účastníků podporovala Palestince, ale přišlo i několik příznivců Izraele, uvedl nejmenovaný policista pro místní noviny Thousand Oaks Acorn.


„Podle svědků došlo k potyčce mezi Paulem Kesslerem a (propalestinskými) demonstranty. Kessler při ní upadl a udeřil se hlavou o zem,“ uvedl úřad šerifa okresu Ventura a dodal, že „incident vyšetřuje a nevyloučil, že se jednalo o zločin z nenávisti“. Kessler svým zraněním v pondělí podlehl.


K incidentu došlo měsíc poté, co ozbrojenci z palestinského hnutí Hamás zaútočili na Izrael a zabili více než 1 400 lidí, většinou civilistů. Kromě nich také odvedli do Pásma Gazy více než 240 rukojmích.

5. listopadu 2023 17:42 Čas čtení 0:50 Čeští občané v Pásmu Gazy žádají o evakuaci. Ministerstvo je s nimi v kontaktu, uvedl Lipavský Čeští občané v Pásmu Gazy žádají o evakuaci. Ministerstvo je s nimi v kontaktu, uvedl Lipavský


Izrael následně zahájil odvetnou pozemní, leteckou a námořní vojenskou operaci v hustě obydleném palestinském Pásmu Gazy, jejímž cílem bylo „zlikvidovat Hamás“.


Ministerstvo zdravotnictví palestinského území ovládaného Hamásem v pondělí uvedlo, že počet zabitých v tamní válce přesáhl 10 000, rovněž převážně civilistů.

Domů
Sdílet
Diskuse