Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
10. listopadu 2023 14:15
Čas čtení 0:25

Mrtvá krysa, červi a myší výkaly. Inspekce zavřela večerku v Brně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Mrtvá krysa, červi a myší výkaly. Inspekce zavřela večerku v Brně
Zdroj: Refresher/Ema Stanovská

Když přišli pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) do vietnamské večerky na Karlovo náměstí v brněnské části Líšeň, do nosu je praštil podezřelý puch. Netušili, co všechno v provozovně najdou.

Hned na začátku prohlídky prodejny Kolejka poznali inspektoři známý pach myšiny. Netrvalo dlouho, než objevili výkaly hlodavců a mrtvou krysu.

10. listopadu 2023 9:14 Čas čtení 0:46 Cena benzinu klesá. Za naftu budeme ale platit čím dál více Cena benzinu klesá. Za naftu budeme ale platit čím dál více

„V době kontroly nebyla provozovna řádně zabezpečena proti vnikání škůdců, kteří se mohli dostávat dovnitř přes poškozené stěny. Naši inspektoři se uvnitř setkali s výskytem myšího trusu ve skladu i tělem uhynulého hlodavce, zbytky těl červů a těly mrtvého hmyzu na prodejní ploše,“ popsali v závěrečné zprávě pracovníci SZPI.  

Provozovna byla zřejmě používána i pro jiné účely, než je potravinářský průmysl. Kontroloři tedy téměř okamžitě rozhodli o uzavření prodejny. K činnosti se bude moci vrátit jen v případě, že dokáže odstranit nedostatky a projde další kontrolou.

Domů
Sdílet
Diskuse