Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
10. listopadu 2023 16:20
Čas čtení 0:47

Obliba streamovacích služeb v Česku roste. Kolik lidí je používá?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Obliba streamovacích služeb v Česku roste. Kolik lidí je používá?
Zdroj: Netflix

Český statistický úřad (ČSÚ) dnes na svém webu zveřejnil údaje o nárůstu obliby placených streamovacích služeb, zpoplatněné hudby i YouTube videí v Česku. Statistiky někde ukazují až dvojnásobný nárůst.

V letošním roce sleduje filmy a seriály na streamovacích platformách jako Netflix, Disney+ nebo HBO Max 35 procent lidí nad 16 let. To je zhruba dvakrát více než loni, stojí ve zprávě ČSÚ.

10. listopadu 2023 15:00 Čas čtení 1:47 Co si pustit o víkendu: Cate Blanchett, hudba a sexuální násilí Co si pustit o víkendu: Cate Blanchett, hudba a sexuální násilí

Více než polovina osob, které seriály a filmy sledují, jsou ve věku od 16 do 24 let, druhou nejpočetnější skupinou je ta od 25 do 34 let. Polovina z obou skupin pak za streamování platí. Nejčastějšími diváky jsou vysokoškoláci, z nichž využívá placené platformy každý druhý.

Anketa:
Kolik si platíš streamovacích služeb?
Žádnou
Jednu
Dvě
Tři a víc
Žádnou
21 %
Jednu
31 %
Dvě
31 %
Tři a víc
17 %

Procent přibývá také v případě YouTube. Sleduje ho 98 procent mladých lidí ve věku od 16 do 24 let. Mobilní telefon dnes používá 99 procent lidí nad 16 let. Z toho 82 procent vlastní chytrý telefon. Z osob nad 75 let má tlačítkový stále 76 procent.

7. listopadu 2023 12:42 Čas čtení 1:13 „Časy se změnily.“ Homer v novém díle Simpsonových vysvětluje, proč už nikdy nebude škrtit Barta „Časy se změnily.“ Homer v novém díle Simpsonových vysvětluje, proč už nikdy nebude škrtit Barta

Nejčastější online aktivitou vůbec je čtení zpravodajských serverů. Sem se řadí 78 procent české populace. Z osob, které používají internet, je to dokonce 90 procent. Nejméně čte zprávy na internetu nejmladší sledovaná kategorie od 16 do 24 let.

Také k poslechu hudby využívá internet 55 procent Čechů a 96 procent studentů. Zpoplatněnou hudbu si na internetu však přehrává jen 13 procent české populace, nejvíce se opět jedná o osoby do 24 let.

Domů
Sdílet
Diskuse