Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
16. listopadu 2023 13:04
Čas čtení 0:54

Pohonné hmoty stále zlevňují, cena benzínu je nejnižší od srpna. Kde natankuješ nejvýhodněji?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pohonné hmoty stále zlevňují, cena benzínu je nejnižší od srpna. Kde natankuješ nejvýhodněji?
Zdroj: Getty Images/Sean Gallup

Dle analytiků by pokles cen mohl trvat až do konce listopadu.

Průměrná cena benzínu klesla na 38,23 koruny, u nafty nastal pokles na 38,71 koruny za litr. Paliva v Česku zlevňují po čtyřměsíčním zdražování od začátku října a podle analytiků bude pokles ještě pokračovat. 

Nejlevnější ropa od července

Nejlevněji benzín prodávají v Královéhradeckém kraji. Cena zde klesla na 37,86 koruny za litr. Naftu natankují řidiči nejlevněji v Libereckém kraji za 38,32 koruny. Následuje Ústecký kraj s cenou 38,33 koruny. Naopak nejvyšší ceny pohonných hmot jsou v Praze, a to 40,25 koruny za benzín a 40,41 za naftu. Údaje pocházejí ze serveru mBenzin.cz, kde najdeš ceny ve všech krajích.

Pokles cen by měl pokračovat i v dalších dnech. „Pokud se tedy výrazně nezmění situace na trhu, tak pád cen nafty i benzínu může pokračovat, a to v řádu desetihaléřů za litr. Cena benzínu by se tak v příštím týdnu mohla dostat pod úroveň 38 Kč za litr a cenu nafty očekávám v blízkosti za 38,50 Kč za litr,“ uvedl Analytik XTB Jiří Tyleček. Upozornil také, že se zlevňování ropy v cenách paliv projevilo zatím jen částečně.

21. května 2023 14:00 Čas čtení 0:12 Kvíz: Vyznáš se v dopravních značkách? Otestuj své znalosti Kvíz: Vyznáš se v dopravních značkách? Otestuj své znalosti

Za zlevňování může hlavně vývoj na trhu s ropou, která je nejlevnější od července. „Do konce měsíce tak může průměrná cena nafty i benzínu padnout i pod úroveň 38 korun za litr,“ řekl analytik Purple Trading Petr Lejsek. S nižšími teplotami se očekává, že zlevňování nafty bude brzdit kvůli jejímu využívání k vytápění.

Domů
Sdílet
Diskuse